Agenda

25 maart t/m 18 april 2023 Amsterdam | Het Zwanenmeer

Het beroemde ballet van Tsjaikovsky met choreografie van Rudi van Dantzig i.s.m. Toer van Schaik, uitgevoerd door het Nationale Ballet en het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe.
Harppartij afwisselend gespeeld door Aimée van Delden en Annemieke IJzerman.

Meer info en links

Vrijdag 31 maart 2023 Omroep Max | Duo23 in ‘Noord-Zuid-Oost-West’

Het item dat RTVUtrecht recent maakte over Duo23 wordt nu uitgezonden in het programma ‘Noord-Zuid-Oost-West’ van Omroep Max om 18.30u. Saskia en Annemieke vertellen over hun liefde voor de harp, het ontstaan van hun duo en spelen muziek van o.a. Franck, Gretchaninoff en Strauss.
https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/noord-zuid-oost-west/

Zaterdag 1 april 2023 Amersfoort | Muziekproeverij

ICOONtheater in Vathorst Amersfoort barst op zaterdag 1 april een middag lang uit zijn muzikale voegen, in het kader van de Kindermuziekweek. Met een Muziekmarkt en concerten speciaal voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, laten de orkesten van Scholen in de Kunst zien hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen. 

Tijdens de muziekmarkt heb je de gelegenheid om heel veel muziekinstrumenten uit te proberen. Hoe krijg je geluid uit een trompet? Hoe hou je een viool vast? Hoe voelt het om een harp te strelen? Je ontdekt het tijdens de muziekmarkt! Geef je op via onderstaande link:
https://scholenindekunst.nl/agenda/muziekproeverij-in-de-kindermuziekweek/

Donderdag 13 april 2023 Hilversum | Avond van de Stadsdichter

Charlotte de Raad is sinds januari 2021 de derde stadsdichter van de gemeente Hilversum. Zij schrijft elk jaar acht gedichten voor Hilversum. Die gedichten draagt Charlotte de Raad voor bij herdenkingen, festivals en feestelijke openingen. Die momenten kiest zij samen met de gemeente. Zo heeft Charlotte bijvoorbeeld gedichten gemaakt voor Dodenherdenking, de Nederland-Indië herdenking, maar ook voor Sinterklaas of de Week van de Mantelzorg. Daarnaast krijgt zij, als stadsdichter, de opdracht mee om inwoners – jong en oud – zoveel mogelijk enthousiast te maken voor de dichtkunst en literatuur.

Elk jaar is de speciale Avond van de Stadsdichter, samengesteld door Charlotte zelf. Donderdag 13 april 2023 staat Charlotte op het podium van de Vorstin met ondermeer Cheyenne Toney en Benzokarim.
Annemieke IJzerman begeleidt haar met live muziek bij twee van haar gedichten.
https://www.livehilversum.com/nl/specials/stadsdichter

Zondag 16 april 2023 NPO2 | Podium Klassiek: Medusa

Live uitvoering van ‘Medusa’, de compositie die de jonge Spaanse componiste Sílvia Lanao schreef in opdracht van het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Chloé Rooke. Het stuk voor symfonie-orkest is opgenomen in de MCO studio’s in Hilversum en zal in kleine bezetting worden uitgevoerd tijdens de tv-uitzending.
https://www.radiofilharmonischorkest.nl/nieuws/radio-filharmonisch-orkest/stipendium-rfo-voor-silvia-lanao/
https://www.nporadio4.nl/thema/podium-klassiek

Donderdag 20 en zaterdag 23 april | Duo23
Besloten concerten in Het Vertrouwde Dorp Houten en bij Kunst in de Kamer Driebergen

Zondag 23 april 2023 Schaijk | Trio Lumaka ’19 pieces’

Annemieke vervangt vaste harpiste Miriam Overlach in Trio Lumaka en zal samenspelen met fluitiste Jana Machalett en altvioliste Martina Forni in een afwisselend programma. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Muzis.
-> Aanvang 12:00u
-> Dorpshuis, Zaal Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11 te Schaijk.
https://www.muzis.nl/concert-agenda-2017-2018/

Dinsdag 23 mei 2023 Noordwijk | Lunchconcert: Hout&Snaren

Esther Doornink op marimba en Annemieke IJzerman op harp combineren de warme klanken van hun instrumenten in muziek van o.a. Bach, Glass en Wiene.
-> Aanvang 12:30u
-> Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44, Noordwijk
https://www.knipscheerorgel-noordwijk.nl/concertagenda.php

Zaterdag 27 mei 2023 Rotterdam | Fluit & Harp

Samen met fluitiste Magreet Niks geeft Annemieke een duoconcert voor de stichting Appeltaartconcerten. Meer info over deze stichting en de concertagenda:
https://appeltaartconcerten.nl/

Vrijdag 9 juni 2023 Almelo/Hengelo | Altviool & Harp

Samen met Michiel Holtrop, altviolist in het Nederlands Philharmonisch Orkest en oprichter/artistiek directeur van de stichting Appeltaartconcerten speelt Annemieke een aantal concerten in de omgeving van Almelo-Hengelo. Meer info over deze stichting en de concertagenda:
https://appeltaartconcerten.nl/

Woensdag 21 juni 2023 Zoetermeer | Altviool & Harp

Samen met Michiel Holtrop, altviolist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, geeft Annemieke een concert in de serie “Lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk”.
-> Aanvang 12:45u
-> Locatie Oude Kerk, Dorpsstraat 59, Zoetermeer
https://www.herbergoudekerk.nl/

Zaterdag 24 juni 2023 Leusden | SidK Harpdag

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Harpdag van Scholen in de Kunst! Als altijd belooft het weer een groot harpfeest te worden met dit keer nog meer snarenpret, want we krijgen versterking van de gitaristen! Deze (besloten) Harpdag wordt gebruikt als generale repetitie voor de grote uitvoering op woensdag 28 juni.

Woensdag 28 juni 2023 Amersfoort | Snarenfeest! Gitaar & Harp Voorspeelavond

De grote, jaarlijkse uitvoering door harpleerlingen bij Scholen in de Kunst, wordt deze keer nog grootser, want de gitaristen (leerlingen van Susana Opanski, Daan van Vliet, Leon de Kroest) en de harpisten (leerlingen van Ingeborg Verhoeven en Annemieke IJzerman) hebben hun handen/snaren ineen geslagen. Zoveel snaren heeft u nog nooit tegelijk op één podium samen gezien en gehoord. Van harte welkom om te komen luisteren naar dit Snarenfeest!
-> Aanvang 19:00u
-> De Bron Amersfoort

Zaterdag 15 juli 2023 Culemborg | Duo23 ‘Le Jardin Féerique’

Op een idyllische, geheime locatie in Culemborg speelt Duo23 een féeriek concert aan het water.
Wilt u komen luisteren, stuur een bericht en u ontvangt de routebeschrijving naar de geheime locatie…
Archief: ——————————————————————

Vrijdag 27 januari 2023 Doorn | Duo23 in de Winternachtconcerten

https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl/


Woensdag 1 februari 2023 Zoetermeer | Lunchconcert harpsolo “Fantasia” in de Lunchconcerten te Zoetermeer

https://www.herbergoudekerk.nl/

Zaterdag 4 februari 2023 Kruiningen | Herdenkingsconcert Watersnoodramp 1953
met het Zeeuws Vocaal Ensemble o.l.v. Patrick vd Linden. Met o.a. het Psalmenrequiem van Daan Manneke en zijn Quasi una Fantasia voor harpsolo.

https://zeeuwsvocaalensemble.nl/agenda/

10 t/m 18 februari | Concerten met Philharmonie Zuidnederland

Zaterdag 18 februari 2023 Amersfoort | Kamermuziekdag
De jaarlijkse Kamermuziekdag bij Scholen in de Kunst Amersfoort staat garant voor een dag vol speelplezier met je ensemble, repeteren, lessen van verschillende ervaren docenten en een spetterende einduitvoering. Meer weten over harples bij Scholen in de Kunst? Of meespelen bij harpensemble VivaHARPoniX? Vraag gerust!


Archief: ————————————————————————————————

Vrijdag 2 en zaterdag 4 december 2022 Amsterdam | Vioolconcert van Berg

Het Concertgebouworkest o.l.v. Barbara Hannigan speelt een ontroerend programma over verlies, rouw en metamorfose. Violiste Vilde Frang soleert in het vioolconcert van Alban Berg. https://www.concertgebouworkest.nl/nl/concert/barbara-hannigan-dirigeert

Zaterdag 10 december 2022 Amersfoort | Bibliotheekconcert VivaHARPoniX
Het Bibliotheekconcert van Scholen in de Kunst Amersfoort wordt deze keer verzorgd door harpensemble VivaHARPonix, met harpleerlingen van Annemieke IJzerman en gitaarleerlingen van Susanna Opanski.
-> Eemhuis Amersfoort, Eemplein
-> 11:00 – 11:45 uur

Zaterdag 10 december 2022 Leidschendam | “Maria, Mother of Love
Vlak voor kerst brengt vrouwenensemble Songs for Friends een ode aan Maria: Mother of Love. Met liederen van Fauré, Saint-Saëns, Duruflé, Biebl, Gjeilo, Britten en Rutter. Ook op het programma een première, speciaal voor Songs For Friends geschreven door Michiel Moolenburgh. Met medewerking van harpiste Annemieke IJzerman en onder leiding van Frank de Groot wordt het weer een sfeervol en mooi concert.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk en kosten €10. U krijgt hiervoor een sfeervol concert (met première) op een mooie locatie met een glaasje glühwein na afloop.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Van Ravesteyn Fonds.

-> Dorpskerk, Delftsekade 7, Leidschendam
-> 16:00 – 17:00 uur


Zondag 11 december 2022 Uithoorn | Appeltaartconcert
besloten Appeltaartconcert door het Utrechts Harp Trio

Donderdag 15 december 2022 De Bilt | Vroege kerstsferen op de harp
besloten harpconcert

Donderdag 22 december 2022 RTV Utrecht | Duo23 in tvprogramma “Route C”
In tv-programma Route C van RTV Utrecht vertellen Saskia Rekké en Annemieke IJzerman over hun passie voor muziek, de harp en over het onstaan van Duo23. En uiteraard valt er wat moois te beluisteren…

Vrijdag 23 december 2022 Utrecht | Thaise massage met live-muziek
Kerstbijeenkomst met Thaise massage en live muziek.
Alles wat ik wil voor Kerstmis…
is contact maken met warmhartige vrienden, liefdevolle aanraking, zelfgemaakte gerechten delen en luisteren naar prachtige livemuziek.
“Je wens wordt vervuld!”, zegt de Kerstman. Je hoeft alleen maar mee te doen aan deze bijzondere avond 😉
Meer info en kaarten: Playful People TribeZaterdag 24 december 2022 Ede | Kerstviering Lutherse Kerk
Festival of Lessons and Carols. Met veel muziek door de Cantorij, Erik van der Heijden op orgel en Annemieke IJzerman op de harp.
-> Lutherse Kerk Ede, Beukenlaan 2
-> 20:00

Donderdag 29 december 2022 Utrecht | IKFU Duo23 Appeltaartconcert “Het Einde”
Het feestelijke einde is in zicht! Met de mooiste muziek op 2 harpen van Duo23 Saskia Rekké en Annemieke IJzerman. En natuurlijk mag een stukje taart niet ontbreken. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Meer info en kaarten via Stichting Appeltaartconcerten
-> De Hoogstraat, Rembrandtkade 10, Utrecht
-> 18:30 – 20:00 uur

——- archief ———

Zaterdag 2 april en zondag 3 april Den Haag | Harpconcert van Henk Badings, Orkest INTERMEZZO o.l.v. Frank de Groot, solist Annemieke IJzerman
kaarten en info: https://orkestintermezzo.nl/


o.a. 15 en 19 april 2022 Utrecht | Appeltaartconcerten door Het Utrechts Harp Trio
Zie voor meer info
https://appeltaartconcerten.nl/

Woensdag 20 april 2022 Zoetermeer | Lunchconcert Harp Solo
De mooiste muziek op de harp, programma is een verrassing….
-> Oude Kerk Zoetermeer
-> 12.45 uur – 13.15 uur
https://www.herbergoudekerk.nl/

Zaterdag 14 mei 2022 IJsselstein | Jubileumconcert IJsselsteins Kamerkoor
Het IJsselsteins Kamerkoor onder leiding van dirigente Marilou Krouwel viert op 14 mei zijn 40+1 jarig bestaan. Met medewerking van de vocale solisten van het Gheyn Consort en klavecinist Arno van Wijk. Op het programma onder andere:
Antonio Vivaldi: Dixit Dominus en Beatus Vir
Herman Finkers – St. Jorismis
G.P. Pescetti – Sonata voor harp solo
-> St. Nicolaasbasiliek IJsselstein
-> 20.00 uur
kaarten aan de deur

Zaterdag 18 juni 2022 Leusden | HarpOrkestDag Scholen in de Kunst Amersfoort
Voor alle leerlingen van Scholen in de Kunst Amersfoort, een dag waarmee we met een groot harporkest van zo’n 25 harpisten samen muziek maken en repeteren voor de uitvoering op de voorspeelavond op dinsdag 22 juni. Dit jaar staat in het teken van Filmmuziek. Verwacht de bekende melodieën van o.a. Harry Potter, Lord of the Rings, Alladin en nog veel meer….
-> Kunstgebouw Leusden
-> 10.00 – 14.00 uur
Wil je mee doen, speel je minimaal 3 jaar harp, heb je zelf vervoer en kun je zowel op 18 als 22 juni? Laat het weten en stuur een email naar harp.annemieke.ijzerman@gmail.com

Dinsdag 22 juni 2022 Leusden | Voorspeelavond HARP met HarpOrkest en ensembles
Na de generale op de HarpOrkestDag op 18 juni laten we nu het resultaat horen van al het oefenen op de mooiste filmuziek van o.a. Harry Potter, Lord of the Rings, Alladin en nog veel meer….
-> Kunstgebouw Leusden, Eikenlaan 1
-> Voorrepetitie 17 – 18 uur
-> Voorspeelavond 19 uur

Zondag 10 juli 2022 Amsterdam | Psalmenrequiem
door het Amsterdams Bach Consort onder leiding van Niek Idelenburg en harpiste Annemieke IJzerman.
Daan Manneke heeft het Psalmenrequiem in 2004 geschreven naar aanleiding van een privé-opdracht van Paul Hameleers – mede-oprichtinger van het Nederlands Kamerkoor. Er was een tragische aanleiding: één van zijn zonen was aan een hartstilstand overleden. Paul Hameleers wilde een requiem laten maken ter nagedachtenis.
Het was een opdrachtwerk in de meest directe zin van het woord. Manneke en Hameleers kozen ervoor om wél de gebruikelijke misdelen van het requiem te gebruiken maar niet met de bijbehorende Latijnse tekst. In plaats daarvan kwamen psalmteksten uit de bijbel die pasten in het karakter van het betreffende misdeel. Deze zijn weliswaar ook in het Latijn maar geven het werk een meer open karakter.
De muziek is niet modernistisch maar grijpt terug op de oude en middeleeuwse muziek. De keuze voor de harp is gemaakt op voorspraak van Hameleers. Hij stelde voor om het instrument te kiezen dat ook in de bijbel door (profeet) David wordt bespeeld ter begeleiding van zijn psalmteksten.
De eerste uitvoering van het Psalmenrequiem vond plaats in 2005 in Amsterdam. De uitvoerenden waren leden van het Groot Omroepkoor onder leiding van Frank Hameleers, een andere zoon van Paul Hameleers en harpiste Annemieke IJzerman. De bijzondere onstaansgeschiedenis en première van het werk maken het tot één van de composities die Daan Manneke het meest na aan het hart liggen. Naast het Psalmenrequiem speelt Annemieke ook Manneke’s Quasi una Fantasia voor harp solo en zullen er composities klinken van Niek Idelenburg.
-> Waalse Kerk, Waalsepleintje 159, Amsterdam
-> 15.00 – 16.15 uur
https://www.amsterdamsbachconsort.nl/

Zaterdag 16 juli 2022 | “Arpeggio”
Soloconcert in het Oude Stadhuis van Tholen
-> Raadhuisstraat 12, Tholen
-> 15.30 uur
https://www.keldermansconcerten.nl/programma/

Dinsdag 9 augustus 2022 | Zomeravondconcert Harp & Orgel
In de serie Zomeravondconcerten op Texel spelen Annemieke IJzerman en Erik van der Heijden muziek van o.a. Piazza, Pescetti, Händel, Soler en C.PH.E. Bach.
-> Waalderkerk De Waal
-> 20.15 uur


Donderdag 18 augustus 2022 | Duo23 & Willy Postma in Noorwegen
Saskia Rekké en Annemieke IJzerman spelen een bijzonder concert in Orkanger, Noorwegen, in samenwerking met harpiste en veel gevraagd jurylid Willy Postma. Zij is van oorsprong Nederlandse maar woont al 40 jaar in Trondheim, waar zij jarenlang de positie voor harp in het Symfonie-orkest bekleedde. Annemiekes harp, een prachtige Lyon&Healy style 23 black/bronze, komt bij Willy vandaan. Dit concert is een lang (gedwongen) uitgestelde droom die nu werkelijkheid gaat worden. Op het programma staan werken van Debussy, Ravel, Franck, maar ook verrassingen met een Nederlands en Noors tintje.
-> Thamspaviljongen, Orkanger (Noorwegen)
-> 19.30 uur

Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus 2022 | UHT: Meesters van de Romantiek
Concert door het Utrechts Harp Trio: Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool en Annemieke IJzerman – harp.
-> 26 aug: Dorpskerk Leiderdorp aanvang 20.00 uur / 27 aug: Beekbergen
meer info volgt

Zondag 28 augustus 2022 | UHT: Appeltaartverrassingsconcerten…
Het Utrechts Harp Trio speelt twee gezellige, laagdrempelige concerten in het eigen Utrecht, ’s ochtends in Buiten bij de Sluis met uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal en ’s middags op het Schimmelplein in Oog in Al.
-> 10.30 uur Buiten bij de Sluis, Oude Vleutenseweg 2, 3541 BE, Utrecht
-> 14.00 uur Schimmelplein Utrecht

31 augustus t/m 2 september 2022 | Appeltaartconcerten: Metamorfosen
Sommige componisten vertellen een verhaal, anderen willen ontroeren of slechts de geest bedwelmen. Het allerbelangrijkste is dat er vóór het eten van de Appeltaart van binnen al iets bijzonders gebeurt. Harpiste Annemieke IJzerman speelt met de Utrecht Chamber Players (strijkkwartet) een fijnzinnig programma met muziek van Maurice Ravel, Granville Bantock, Philip Glass en Claude Debussy. De toegang bedraagt 4 euro (incl. appeltaart). Online reserveren wordt aangeraden ivm taartinkoop.
-> woensdag 31 augustus 10.30 uur Zonnehuis Amsterdam
-> donderdag 1 september 10.30 uur Muzee Scheveningen
-> vrijdag 2 september 10.30 uur ZIMIHC Theater Stefanus Utrecht

tickets

Zondag 4 september 2022 | Atmos3: Openlucht ligconcert op een geheime locatie…
Muziek om bij weg te dromen op 2 marimba’s en harp door Peter Elbertse, Esther Doornink en Annemieke. Op een geheime, sprookjesachtige locatie in het midden van het land waar je kunt hangen, liggen, zitten en genieten. Alleen op persoonlijke uitnodiging. Wil je meer weten? Stuur een mailtje…

Zondag 11 september 2022 | DUO23 “Betoverend Klassiek”
Saskia Rekké en Annemieke IJzerman bundelen de krachten van hun magisch mooie harpen en spelen een betoverend concert in Fort Vechten. Met muziek van o.a. Franck, Debussy en Gretchaninoff.
-> Fort Vechten, Achterdijk 12, Bunnik
-> Waterliniemuseum

Zaterdag 10 september 2022 | Anniversary concert
Jubileumconcert ter ere van het 30-jarig bestaan van Muziekgebouw Eindhoven door Philharmonie Zuidenederland o.l.v. dirigent en pianist Wayne Marshall. Met o.a. de Boléro van Ravel, Rhapsodie in Blue van Gershwin en onvergetelijke filmmuziek van John Williams.
-> meer info en kaarten

Zaterdag 24 september 2022 | Huygens Festival: Poëzie en muziek met Ilja Leonard Pfeijffer
In dit optreden zal de wisselwerking tussen poëzie en muziek centraal staan. Ilja Leonard Pfeijffer zal voordragen uit zijn eigen werk. Ook zal hij worden geïnterviewd door Jielis van Baalen. Het gesproken woord zal worden afgewisseld met muziek. Michiel Holtrop (altviool), Annemieke IJzerman (harp) en Edwin Bleichrodt (cello) zullen werk ten gehore brengen van onder onder anderen Antonio Vivaldi, Dmitri Sjostakovitsj en Granville Bantock. 
-> https://www.huygensfestival.nl/nl/programma/?location=1
-> Oude Kerk Leidschendam, 16.00 uur

Zondag 25 september 2022 | Appeltaartconcert: Expressieve Eenvoud
Op zondagochtend wakker worden met de heerlijkste muziek en een nóg heerlijker kopje koffie en de állerheerlijkste appeltaart. Het kan op 25 september! Het voelt soms wat vreemd, om mooie muziek te maken terwijl er zoveel problemen in de wereld zijn. Op individueel en wijkniveau brengen we hier en daar wel onbetaalbaar geluk, dat is duidelijk. Mensen komen soms voor ons concert hun bed uit. Verder proberen we met een helder en voorspelbaar format (eerst goede muziek, dan Appeltaart) de onrustige toestand in de wereld vooral niet erger te maken. Kom als u wilt met ons de dag plukken. Erwin Bleichrodt op cello, Michiel Holtrop op altviool en Annemieke IJzerman op harp nemen u mee. Wilt u meer weten over de Stichting Appeltaarconcerten en misschien wel Appeltaartvriend worden? Kijk HIER
-> kaarten en info: https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/
-> Buiten bij de Sluis, Oude Vleutenseweg 2, Utrecht, aanvang 10.30 uur

6 t/m 22 oktober 2022 | Opera: Königskinder – Humperdinck
door de Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Albrecht.
-> info en kaarten: Opera en Ballet
-> Muziektheater AmsterdamArchief:

Zaterdag 7 augustus 2021 Via Musica Festival Bant | Aleida Ensemble: Met Diaghilev door de Noordoostpolder
https://festivalviamusica.nl/
Muziek van Debussy, Strawinsky, Glinka, Hahn en Satie op fluit, altviool en harp. Met Elena Vyaznikova – fluit, Anna Smith – altviool, Annemieke IJzerman – harp

Debussy – Prélude à l’après-midi d’un faune

Zondag 8 augustus 2021 Soest | Zomerconcert Atmos3: Canto Ostinato – Simeon ten Holt
Atmos3, bestaande uit Esther Doornink op marimba, Mickey Wagner op piano en Annemieke IJzerman op harp spelen de beroemde en meeslepende Canto Ostinato van Simeon ten Holt, een stuk dat niet alleen beluisterd, maar beleefd wordt…
-> Oude Kerk Soest
-> Aanvang 15.30 uur
https://www.kerkencultuursoest.nl/mec-category/concerten/

Zondag 15 augustus 2021 Den Haag | Zomerconcert Atmos3: Canto Ostinato – Simeon ten Holt
Atmos3, bestaande uit Esther Doornink op marimba, Mickey Wagner op piano en Annemieke IJzerman op harp spelen de beroemde en meeslepende Canto Ostinato van Simeon ten Holt, een stuk dat niet alleen beluisterd, maar beleefd wordt…
-> Oud Katholieke Kerk Den Haag, Juffrouw Idastraat 7.
-> Aanvang 15.00 uur
-> Reserveren: stuur een email naar harp.annemieke.ijzerman@gmail.com

Dinsdag 24 augustus 2021 Utrecht | Appeltaartconcert door Het Utrechts Harp Trio
Het Utrechts Harp Trio – Hanspeter Spannring, fluit, Michiel Holtrop, altviool, Annemieke IJzerman, harp – speelt een kleurrijk concert in de tuinen van Slot Zuylen. En natuurlijk is er na afloop appeltaart!
-> Slot Zuylen, Toernooivel 7, Oud-Zuilen
-> Aanvang 14.00 uur en 15.30 uur
https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/

Zondag 3 oktober 2021 Amsterdam Sloten | Sprookjesmuziek op de Harp
Laat je meeslepen in oude verhalen, verteld in woorden, maar ook in muziek op de magische klanken van de Harp in dit Sprookjesconcert. En….maak je mooiste sprookjestekening!
-> Speeltuin Sloten Amsterdam
-> Aanvang 11.00 uur

Woensdag 6 oktober 2021 Zoetermeer | Lunchconcert Harp Solo
Grote repertoirestukken voor de pedaalharp in dit recital in de serie Lunchconcerten in de mooie Oude Kerk van Zoetermeer. Muziek van Hindemith, Fauré en C.Ph.E. Bach.
-> Oude Kerk Zoetermeer
-> 12.45 uur – 13.15 uur
https://www.herbergoudekerk.nl/

Dinsdag 12 oktober 2021 Rotterdam | Appeltaartconcert door Het Veenendaals Harp Trio
Het Veenendaals Harp Trio – Margreet Niks, fluit, Michiel Holtrop, altviool, Annemieke IJzerman, harp – speelt een kleurrijk concert met muziek van o.a. Glinka, Piazolla en Fauré. En natuurlijk is er na afloop appeltaart!
-> Theater de Lugt, De Lugt 17, Rotterdam
-> Aanvang 10.30 uur
https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/

Zondag 7 november Amsterdam | Atmos2

Try-out van Mickey Wagner (piano&zang) en Annemieke IJzerman (harp&zang) in de speeltuin van Sloten. Muziek van o.a. Ravel, Debssy, Piazolla en Ginastera. -> Aanvang 11:00u -> Speeltuin Sloten Amsterdam aan de Sloterweg.

Vrijdag 12 november 2021 Breda | Atmos2 Lunchconcert in de serie Cultuur tijdens het Middaguur
Mickey Wagner (piano & zang) en Annemieke IJzerman (harp & zang) spelen en zingen samen in Atmos 2, waarbij ze experimenteren met alle combinaties die hun instrumenten en stemmen bieden. Voor het lunchconcert in de Waalse Kerk laten zij zich inspireren door de romantische, impressionistische en soms exotische sferen van de Franse componisten Debussy, Fauré en Ravel, die verrassend goed blijken te combineren met de weemoedige Argentijnse klanken van Piazolla en Ginastera, aangevuld met enkele niet zo voor de hand liggende muzikale verrassingen.
-> Waalse Kerk Breda
-> Aanvang 12.00 uur
http://www.cultuurtijdenshetmiddaguur.nl/programma.htm

Vrijdag 19 november 2021 Amsterdam | Appeltaartconcert door Het Utrechts Harp Trio
Het Utrechts Harp Trio – Hanspeter Spannring, fluit, Michiel Holtrop, altviool, Annemieke IJzerman, harp – speelt een kleurrijk concert met muziek van o.a. Debussy, Ibert en Gershwin. En natuurlijk is er na afloop appeltaart!
-> Bibliotheek OBA Spaarndammerstraat, Amsterdam
-> Aanvang 10.30u
https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/


Vrijdag 19 november 2021 Zoetermeer | Trio Bardac in Zoetermeer Klassiek
Trio Bardac, bestaande uit Raymond Honing – fluit, Manuel Visser – altviool en Annemieke IJzerman – harp speelt een sfeervol avondconcert en neemt u mee naar de tijd van Claude Debussy en Gabriël Fauré. Het Trio deelt het podium met violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard, zij zullen optreden als duo. Speciaal voor deze avond zal de kerk op een bijzondere manier worden verlicht.
-> Oude Kerk Zoetermeer, Dorpsstraat 56, Zoetermeer
-> Aanvang 20.00 uur
https://www.herbergoudekerk.nl/concert.php?id=208

Vrijdag 3 december en zaterdag 4 december 2021 | Les Amours d’Emma Bardac

Trio Bardac speelt een programma rondom de twee grote componisten Gabriël Fauré en Claude Debussy, verbonden door hun liefde voor zangeres Emma Bardac. Wie was zij en waarom oefende zij zo’n betoverende invloed uit op hen? Concerten in Weesp en SchiedamWww.triobardac.com

Vrijdag 17 december 2021 19:30u Doorn | Betoverend Klassiek Duo23: Winterconcert
Duo23 – bestaande uit harpisten Saskia Rekké en Annemieke IJzerman – spelen een sfeervol concert in de prachtige stijlkamers van kasteel Maarten Maartenshuis in Doorn.
-> Maarten Maartenshuis, Amersfoortseweg 4, Doorn
-> tickets via: https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl/programma/

Vrijdag 24 December 2021 | Festival of Lessons & Carols Ede

Kertavond viering in de Lutherse Kerk Ede m.m.v. Erik van der Heijden – orgel en Annemieke IJzerman – harp


——————————————————

ARCHIEF:

Zaterdag 19 juni 2021 Aegtenkapel Amersfoort | Les Amours d’Emma Bardac – Trio Bardac
Trio Bardac, bestaande uit Raymond Honing – fluit, Manuel Visser – altviool en Annemieke IJzerman – harp neemt u mee naar de tijd van Claude Debussy en Gabriël Fauré.

Zangeres Emma Bardac verbindt deze twee componisten die van grote invloed waren op de ontwikkelingen van de muziekwereld ten tijde van het ‘fin de siècle’ in Parijs. Dit programma van Trio Bardac brengt u terug naar deze boeiende tijd waarin stijlbotsingen tussen romantiek en impressionisme een grote rol speelden. Meer info en kaarten reserveren via https://triobardac.com/concerten/

Zondag 20 juni 2021 Oosterkerk Amsterdam | Les Amours d’Emma Bardac – Trio Bardac
Zie 19 juni Meer info en kaarten reserveren via https://triobardac.com/concerten/

Zondag 27 juni 2021 Leeuwenbergh Utrecht | Les Amours d’Emma Bardac – Trio Bardac
Zie 19 juni Meer info en kaarten reserveren via https://triobardac.com/concerten/


Vrijdag 12 februari 2021 19:30u | Betoverend Klassiek VERPLAATST naar NAJAAR 2021
Duo23 – bestaande uit harpisten Saskia Rekké en Annemieke IJzerman – spelen een sfeervol concert in de prachtige stijlkamers van kasteel Maarten Maartenshuis in Doorn. Dit is een verplaatst concert uit de serie ‘Zonheuvel Winternachten’. Er zijn slechts 30 kaarten beschikbaar om voldoende ruimte te kunnen waarborgen, rekening houdend met alle huidige maatregelen, dus wees er snel bij!
-> Maarten Maartenshuis, Amersfoortseweg 4, Doorn
-> tickets via: https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl/programma/


NTB februari 2021| “Les Amours de Emma Bardac” – Trio Bardac VERPLAATST naar 20 jun 2021
Trio Bardac, bestaande uit Raymond Honing – fluit, Manuel Visser – altviool en Annemieke IJzerman – harp speelt een concert in de Oosterkerk in Amsterdam met muziek uit de tijd van Claude Debussy en Gabriël Fauré.

Zangeres Emma Bardac verbindt deze twee componisten die van grote invloed waren op de ontwikkelingen van de muziekwereld ten tijde van het ‘fin de siècle’ in Parijs. Dit programma van Trio Bardac brengt u terug naar deze boeiende tijd waarin stijlbotsingen tussen romantiek en impressionisme een grote rol speelden.
 
-> Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

-> Entrée: volw. € 25 / jongeren < 18 j. € 10
-> ! Voor zowel het concert van 15:00u als dat van 17:00u: nog enkele kaarten beschikbaar!

Meer info en kaarten reserveren via https://triobardac.com/concerten/


Zondag 7 maart 2021 | Canto Ostinato VERPLAATST naar 2022
Atmos3 – Esther Doornink, marimba, Mickey Wagner, piano, Annemieke IJzerman, harp – speelt de beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt in de overdekte binnenruimte van Speeltuin Amsterdam Sloten.
Aanvang 11.30u


Donderdag 28 april 2021 (besloten)  | Rubato ad Libitum
Het Utrechts Harp Trio, bestaande uit fluitist Hanspeter Spannring, altviolist Michiel Holtrop en harpiste Annemieke IJzerman speelt een besloten concert in opdracht van Serviceflat Midland


ARCHIEF:

Vrijdag 18 december 2020 20:00u | Betoverend Klassiek
Duo23 – bestaande uit harpisten Saskia Rekké en Annemieke IJzerman – spelen een sfeervol concert in de prachtige stijlkamers van kasteel Maarten Maartenshuis in Doorn. Het is het eerste concert in de serie ‘Zonheuvel Winternachten’. Er zijn slechts 30 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.
-> Maarten Maartenshuis, Amersfoortseweg 4, Doorn
-> tickets via: https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl/programma/

Zondag 20 december 2020 15.00u en 17.00u VERZET NAAR FEBRUARI 2021| “Les Amours de Emma Bardac” – Trio Bardac
Trio Bardac, bestaande uit Raymond Honing – fluit, Manuel Visser – altviool en Annemieke IJzerman – harp speelt een concert in de Oosterkerk in Amsterdam met muziek uit de tijd van Claude Debussy en Gabriël Fauré.

Zangeres Emma Bardac verbindt deze twee componisten die van grote invloed waren op de ontwikkelingen van de muziekwereld ten tijde van het ‘fin de siècle’ in Parijs. Dit programma van Trio Bardac brengt u terug naar deze boeiende tijd waarin stijlbotsingen tussen romantiek en impressionisme een grote rol speelden.
 
-> Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

-> Entrée: volw. € 25 / jongeren < 18 j. € 10
-> ! Concert van 15:00u UITVERKOCHT! Concert van 17:00u: nog enkele kaarten beschikbaar!

Meer info en kaarten reserveren via https://triobardac.com/concerten/

Donderdag 24 december 2020 20:00 | Festival of Lessons and Carols
In de Lutherse Kerk te Ede wordt op kerstavond een Festival of Lessons and Carols gehouden, bij te wonen voor maximaal 30 personen. Daarom zal deze eredienst ook via livestream uitgezonden worden. Muzikale bijdragen door harpiste Annemieke IJzerman, organisten Dick Troost en Erik van der Heijden en de schola van de Lutherse Kerk.
https://www.elg-ede.nl/


Archief:

Zaterdag 8 augustus 2020 10.00u en 11.30u | Appeltaartconcerten in het Stadsklooster
Het Utrechts Harp Trio speelt twee concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten, voor het eerst op een nieuwe locatie: het Stadsklooster in Utrecht.
Als altijd wordt u getrakteerd op èn muziek èn appeltaart! Op het programma staan werken van o.a. Debussy, Chopin en Piazolla.
Klik voor kaartjes en info op de Speellijst van de Stichting Appeltaartconcerten.

Zaterdag 8 augustus 2020 20.00u | Zomerconcert in de openlucht
Op een geheime, sprookjesachtige plek net onder de Lek bij Culemborg speelt het Utrechts Harp Trio een zomerconcert. Sta je open om verrast te worden en wil je hier bij zijn? Entree gaat op persoonlijke uitnodiging, dus stuur dan een berichtje aan Annemieke voor meer info…

SONY DSC

Zondag 9 augustus 2020 16.00u | Hannick Reizen Jubileumconcert (besloten)
Besloten concert voor de Hannick Jubileumcruise door Historisch Nederland door het Utrechts Harp Trio.

Vrijdag 14 augustus 2020 19.00u en 21.00u | ‘Camping’ Hanzehof Appeltaartconcert
Het Utrechts Harp Trio speelt 2 concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten in Theater Hanzehof in Zuthpen.
Voor meer info en kaartjes:
Hanzehof

Zondag 20 september 2020 16.00u | Viool & Harp
Samen met Lisanne Soeterbroek, concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en eerste violiste van het Vespucci Kwartet speelt Annemieke o.a. de prachtige ‘Fantaisie pour violon et harpe’ van Camille Saint-Saëns voorafgaand aan de performance van Dr Jordan Institute met o.a. vocalist/performer Nicole Jordan.

De Ceuvel Amsterdam 16.00

Woensdag 23 September 12.45u  |  Lunchconcert Oude Kerk Zoetermeer

Harp Soloconcert in de prachtige Oude Kerk in Zoetermeer. Op het programma staan o.a. drie gloednieuwe werken van Dolf de Kinkelder voor harp: Like a Fairytale – Just Fun – Bossa del’Arpa

Foto: Koen Laureij

Donderdag 8 oktober 2020 tijd n.t.b.  | Hart & Ziel lijst Radio 4

Samen met altviolist en oprichter van de Stichting Appeltaartconcerten Michiel Holtrop speelt Annemieke Elgars ‘Salut d’Amour’ en ‘Aprês un rêve’ van Fauré op concerten in Weesp en Groenekan. Opnames zullen te beluisteren zijn op radio 4.

Woensdag 21 oktober 2020 10.30u  |  Duo23

Een Appeltaartconcert verzorgd door Duo23: harpisten Saskia Rekké en Annemieke IJzerman. Ze bakken niet zelf de taart, maar brengen wel muziek om van te smullen. En natuurlijk krijgt u na afloop een stukje appeltaart.

Vrijdag 13 november 2020 12.00 – 13.00u  |  Atmos2+

VERPLAATST NAAR VRIJDAG 12 NOVEMBER 2021 !

Een lunchconcert in de Waalse Kerk van Breda waarin in zangeres en pianiste Mickey Wagner en harpiste Annemieke IJzerman hun krachten  zullen bundelen en duetten voor zowel zang/harp als piano/harp zullen laten horen. Muziek van o.a. Ravel, Debussy, Piazolla.


Archief 2020 voorjaar:

17, 18, 24, 25 januari | Brahms, Britten, Bernstein
Four Sea Interludes – Britten
Halil voor fluit en kamerorkest – Bernstein
Symphonie nr 1 – Brahms
door Phion: het nieuwe Orkest van het Oosten/Het Gelders Orkest
o.l.v. Massimo Quarta met Silvia Careddu – fluit
kaarten: Orkest van het Oosten

Zondag 26 januari 2020 11.00u | NKE: Verborgen Juwelen
Het Nederlands Kamermuziek Ensemble, bestaande uit Lisanne Soeterbroek – viool, Marieke Vos – klarinet, Maya Fridman – cello en Annemieke IJzerman – harp, speelt een programma met bekende èn onbekende, verrassende parels uit de muziekgeschiedenis, speciaal bewerkt voor en door het ensemble.
Met o.a. muziek van Puccini, Bosmans, Shostakovich en Mozart.
Kaarten: Aegtenkapel / De Flint Amersfoort

Zaterdag 8 februari 2020 | Kamermuziekdag bij Scholen in de Kunst
Leerlingen van Scholen in de Kunst worden een hele dag ondergedompeld en gecoacht in de kunsten en genoegens van het samenspel. Coaching door docenten van SidK. Presentaties om 15.30u.

Dinsdag 11 februari 2020 | Appeltaartconcert in het ANWB café
Het Utrechts Harp Trio, bestaande uit Michiel Holtrop, altviool, Hanspeter Spannring, fluit en Annemieke IJzerman, harp speelt deze ochtend een Appeltaartconcert in het ANWB café op de Neude in Utrecht. Muziek van o.a. Debussy, Piazolla en Glinka. En uiteraard krijgen alle bezoekers koffie/thee met appeltaart.
ANWB café Utrecht

UHT 2

Dinsdag 11 februari 2020 | Symphonic Cinema: The Echo of Being
In het nieuwe Symphonic Cinema filmconcert The Echo of Being van de Nederlandse cineast Lucas van Woerkum, staat Gustav Mahler centraal. Terwijl het Nederlands Philharmonisch Orkest live muziek van de componist ten gehore brengt, stuurt Van Woerkum, zittend in het orkest, met een touchscreen zijn speelfilm op een panoramisch scherm ter plekke aan. De internationale cast bestaat uit de Britse acteur Greg Wise, actrice Amira Casar uit Frankrijk en de Nederlandse Dominique van Ginkel. Antony Hermus dirigeert.
Het Concertgebouw Amsterdam
Voorstelling 1: 19.30u
Voorstelling 2: 22.00u
Het Nederlands Philharmonisch Orkest

Zondag 16 februari 2020 | Kasteelconcert Oneiros Trio
Annemieke vervangt harpiste Liesbeth Vreeburg in het Oneiros Trio en speelt samen met fluitiste Karin Leutscher en alviolist Adriaan Breunis een concert in Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Muziek van o.a. Debussy, Bartok en Bruch.
Kasteellaan 2, Herkenbosch/Roermond
12.15u

Zondag 23 februari 2020 | Betoverend klassiek op twee harpen
Duo23 – Saskia Rekké en Annemieke IJzerman – brengt een sprankelend programma met muziek op twee imposante pedaalharpen.
Theater DeMess Naarden
11.00u

IMG_0098-2

Vrijdag 6 maart 2020 | NKE: Verborgen Juwelen
Het Nederlands Kamermuziek Ensemble, bestaande uit Lisanne Soeterbroek – viool, Marieke Vos – klarinet, Maya Fridman – cello en Annemieke IJzerman – harp, speelt voor Kunst in de Kamer een programma met bekende èn onbekende, verrassende parels uit de muziekgeschiedenis, speciaal bewerkt voor en door het ensemble.
Met o.a. muziek van Puccini, Bosmans, Shostakovich en Mozart.
Aerdenhout

Alle concerten vanaf 12 maart 2020 zijn geannuleerd i.v.m. het coronavirus.

Zaterdag 21 maart en zondag 22 maart | Harpconcert van Badings
Annemieke soleert met Orkest Intermezzo o.l.v. Frank de Groot in het harpconcert van Henk Badings, een indrukwekkend werk voor harp en orkest dat zelden wordt uitgevoerd. Een unieke kans om deze muziek live mee te maken dus…
Orkest Intermezzo”
Zaterdag 21 maart 20.15u Prinsekerk, Schepenstraat 69, Rotterdam
Zondag 22 maart 16.00u Elandkerk, Elandstraat 194, Den Haag

Zaterdag 28 maart | Lustrumconcert
Nasim de Haas – viool en Annemieke IJzerman – harp verzorgen als duo het instrumentale gedeelte van deze muzikale avond waarin het 25-jarig jubileum van het Betuws Regionaal Mannenkoor “Fruit Unlimited” gevierd wordt.
Kerk van Varik, Geldermalsen.

Zaterdag 4 april | Harp Games bij SidK Amersfoort
Harpiste en schrijfster van het boek ‘Harpologie’ Sabien Canton komt een superleuke workshop ‘Harp Games’ geven, waarbij spelen en plezier in samenspel voorop staat. Deelname is mogelijk voor alle amateurharpisten die minimaal 2 jaar les hebben. Voor leerlingen van Scholen in de Kunst kost deelname € 25, voor niet-leerlingen € 30.
De workshop wordt afgesloten met een openbare presentatie om 14.30u.
Het belooft een gezellige en leerzame dag te worden waarbij je zeker ook weer nieuwe harpisten leert kennen, dus mis het niet!
Voor meer info: mail naar harp.annemieke.ijzerman@gmail.com

————————
Concerten vanaf half april komen binnenkort in de agenda

——————————————————————————–

Archief:

Zondag 15 september 2019 | Appeltaartconcert Fluit & Harp
met fluitiste Margreet Niks
Voorveldse Hof, Utrecht
14.30u
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Zaterdag 21 september 2019 | Appeltaartconcert Altviool & Harp
met altviolist Michiel Holtrop
Jaarbeurs Utrecht
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Do 26 / Vr 27 Sep 2019 | Appeltaartconcerten Tournee
UtrechtsHarpTrio: Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp
Kamermuziekconcert met o.a. Trio van Debussy, Russische liederen van Glinka en de Deux Interludes van Ibert.
Assen, Beilen, Zuidlaren
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Zondag 6 oktober 2019 | “In Franse Sferen”
Het Utrechts Harp Trio wordt voor dit concert uitgebreid tot het Ensemble Paris-Amsterdam en speelt een kleurrijk programma met o.a.
Ravel – Introduction & Allegro voor harp principale, fluit, klarinet en strijkkwartet
Debussy – Prélude à l’après-midi d’un faune in een bewerking voor fluit principale, klarinet, harp en strijkkwartet – bewerking Henk de Vlieger.
Jolivet – Chant de Linos voor kwintet met fluit principale
15.30u Theater de Lugt, Rotterdam
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Maandag 14 oktober 2019 | “In Franse Sferen”
Zie programma 6 oktober
10.30u Theater Stefanus Utrecht
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Dinsdag en woensdag 22 & 23 oktober 2019 | Muziekverhaal “Gijs de Zwaan”

Christiaan van der Weij, saxofoon en Annemieke IJzerman, harp

Natuurmuseum Leeuwarden

i.s.m. City proms

Zaterdag 26 oktober 2019 | Viool & Harp
benefietconcert met violiste Nasim de Haas
Geldermalsen

13 november t/m 8 december 2019 | Nederlands Philharmonisch Orkest: opera Walküre – Wagner
Opera in het Muziektheater Amsterdam

Zondag 17 november 2019 | Hommage aan Daan Manneke
Het Amersfoorts Vocaal Ensemble o.l.v. Jean-Pierre Gendrault geeft een concert ter ere van de 80e verjaardag van componist Daan Manneke. Behalve werk van Manneke zelf zingt het koor ook werken van voorgangers en tijdgenoten als Sandrin, Josquin, Sweelinck, Diepenbrock, De Leeuw.
Voor harp solo zal o.a. Mannekes compositie “Quasi una Fantasia” klinken. Een bijzondere samenwerking zal er zijn met danseres Esther Nederpelt.

Zaterdag 23 november 2019 | Trio Bardac
Trio Bardac – bestaande uit fluitist Raymond Honing, altviolist Manuel Visser en harpiste Annemieke IJzerman – ontleent zijn naam aan Emma Bardac, de geliefde van Claude Debussy. Debussy schreef zijn beroemde Sonate voor deze bezetting.
Op dit concert van Kunst in de Kamer Lelystad zullen o.a. speciaal voor Trio Bardac bewerkte muziek uit de Dolly Suite van Fauré en natuurlijk de Sonate van Debussy klinken.
20.00u Lelystad info volgt.

Zondag 15 december 2019 | “The Harp” in de serie Kloz10 Huisconcerten
Soloconcert waarin naast grote werken uit het harprepertoire op de Lyon&Healy pedaalharp ook kleine parels uit de keltische muziek op de Thijssen haakjesharp en de troubadourharp te horen zullen zijn.
15.00u Korte Linschoten Oostzijde 10, 3461 CG, Linschoten
Entree alleen bij reservering via email harp.annemieke.ijzerman@gmail.com. Beperkt aantal plaatsen.

Vrijdag 20 december 2019 | TRY-OUT Conversations
De eerste try-out van een gloednieuwe compositie ‘Suite voor harp en electronica’ door de jonge Spaanse componist-pianist Guillem Góngora. De suite is geïnspireerd door oude dansvormen in de muziek zoals de gavotte, gigue en sarabande. Een andere grote inspiratiebron voor dit stuk is de Engelse suite van Bach geweest.
Daarnaast zullen werken van andere componisten te horen zijn, die op hun beurt ook oude dansen in een nieuw(er) jasje hebben gestoken. Muziek van Góngora, Rota, Scarlatti en Debussy.
20.30u Theater aan de Slag Culemborg

Zaterdag 21 december 2019 | Kerstconcert Oudemirdum
Kerstconcert met het ISO-strekkoor o.l.v. Joeke Hoekstra
20.00u De Fontein, Oudemirdum
Oudemirdum

Dinsdag 24 december 2019 | Kerstavonddienst Lutherse Kerk
muzikale bijdrage aan de kerstavonddienst in de Lutherse Kerk Ede.
Met organisten Dick Troost en Erik van der Heijden
20.00u Lutherse Kerk, Ede

Zondag 29 december 2019 | N.K.E. op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
Het Nederlands Kamermuziek Ensemble (Lisanne Soeterbroek – viool, Marieke Vos – klarinet, Maya Fridman – cello, Annemieke IJzerman – harp) speelt hun programma ‘Schatten van Vrouwen’ op het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen in Utrecht
16.00u Molen De Ster, Utrecht

=======================================================

Vrijdag 11 januari 2019 | Appeltaartconcert
UtrechtsHarpTrio: Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp
Kamermuziekconcert met o.a. Trio van Debussy, Russische liederen van Glinka en de Deux Interludes van Ibert
De Drie Ringen, Kandinskystraat 40, Utrecht
Aanvang: 15.30u
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Zaterdag 12 januari 2019 | Kwekers in de Kunst: Opera Scratch
Zing mee aan Zee met Kwekers in de Kunst
Zuiderstrandtheater Scheveningen
Aanvang: 20.00u
Zing mee aan Zee Opera Scratch

Zondag 13 januari 2019 | Appeltaartconcert
Hanspeter Spannring – fluit, Annemieke IJzerman – harp
Duoconcert met muziek van o.a. Chopin, Piazolla, Donizetti, Smetana
De Wartburg Utrecht
Aanvang 14.30u
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten

Zaterdag 19 januari 2019 | Nieuwjaarsconcert harp solo
ter gelegenheid van de goede banden tussen Nederland en Tsjechië
besloten
Comenius museum Naarden

Vrijdag 25 en zondag 27 januari 2019 | Berlioz Symphonie Fantastique
Residentie Orkest o.l.v. Jun Märkl
Zuiderstrandtheater

Zondag 3 februari 2019 | Kamermuziek Ensemble Nederland
K.E.N. speelt werken van o.a. Mozart, Shostakovich, Puccini en Ravel, speciaal bewerkt voor hun bezetting van viool, klarinet, cello en harp.
Kapel Zuster Julie Postel, Veerstraat, Boxmeer
Mozartkring

Zondag 17 februari 2019 | Kamermuziek Ensemble Nederland
K.E.N. speelt werken van o.a. Mozart, Shostakovich, Puccini en Ravel, speciaal bewerkt voor hun bezetting van viool, klarinet, cello en harp.
Landgoed De Paltz, Soest
Aanvang: 15.00u
Herman van Veen Artscenter

Woensdag 20 februari 2019 | Lunchconcert harp solo
12.45u – 13.45u Lunchconcert in de Oude Kerk van Zoetermeer
Concerten Oude Kerk Zoetermeer

3, 5, 6, 8, 9 maart 2019 | Opera: Caruso a Cuba – Hamel
Het Nederlands Kamer Orkest o.l.v. Otto Tausk speelt de première van Micha Hamels “Caruso a Cuba”
Stadsschouwburg Amsterdam
Nederlands Kamer Orkest

Zaterdag 23 maart 2019 | Trio Bardac speelt Debussy
Raymond Honing – fluit, Manuel Visser, altviool en Annemieke IJzerman spelen muziek uit La Douce France met als hoogtepunt het kleurrijke Trio van Debussy.
Concertgemaal Amsterdam
Aanvang: 20.15u
Concertgemaal

Zondag 7 april 2019 | Reinecke: Harpconcert voor harp en orkest
Hilversumse Orkestvereniging o.l.v. Paul van der Reijden. Solist: Annemieke IJzerman
Morgensterkerk, Seinstraat 2 Hilversum
Aanvang: 15.00u

Donderdag 18 april 2019 | Lunchconcert: Harp & zang & piano
Mickey Wagner, pianiste èn zangeres en harpiste Annemieke IJzerman spelen een bijzonder verrassingsconcert…
Gemeentehuis Eemnes
Aanvang: 12.30u – 13.30u

Maandag 29 april 2019 | Appeltaartconcert
Het Utrechts Harptrio, bestaande uit Hanspeter Spannring, Michiel Holtrop en Annemieke IJzerman speelt de mooiste muziek voor fluit, altviool en harp in een gezellige setting waar een puntje appeltaart niet zal ontbreken.

20180928_124504.jpg

Amstelveen, Groenelaan. Via Stichting Appeltaartconcerten
Aanvang: 14.30u

Donderdag 9 mei 2019 | Opening FT Conference Future Health Coverage
Harp solo optreden. Opening door koningin Maxima.
Tropenmuseum Amsterdam, besloten.

Zondag 12 mei 2019 | Klassiek in de Keukenhof
Harpverrassingsconcerten op de mooiste plekjes in de kleurrijke Keukenhof tussen 11.30u-14.30u.
Keukenhof Lisse.

Zaterdag 18 mei 2019 | Orgel & Harp
Organist Erik van der Heijden en harpiste Annemieke IJzerman geven een duoconcert en spelen werken van o.a. Franck, Grandjany en Saint-Saëns.
Westerkerk Veenendaal
Aanvang: 16.00u

Zondag 19 mei 2019 | Duo Terpsichore
De mooiste muziek, soms speciaal gearrangeerd voor klarinet en harp. Met klarinettiste Marieke Vos.
Mannenzaal Amersfoort
Aanvang: 15.30u

Vrijdag 31 mei 2019 | Utrechts Harp Trio speelt op “60-plus en dus?”
Appeltaart, klassieke muziek en natuurbeleving, dat zijn de ingrediënten van een ontspannen, informeel, sociaal en vooral mooi muzikaal dagje uit.
Hanspeter Spanring, Michiel Holtrop en Annemieke IJzerman (fluit-harp-altviool) verzorgen het muzikale gedeelte van de dag. 60plusendus.nl

Zondag 2 juni 2019 | Mahler 2 in kamermuziek bezetting
De beroemde symfonie van Mahler, uitgevoerd in een bijzonder arrangement voor kleine bezetting tijdens het ZOOM!KamermuziekFestival met het Ruysdaelkwartet.ltische Aanvang: 17.00 in Turnhal Avegoor.

Zondag 16 juni 2019 GEANNULEERD! WORDT VERPLAATST NAAR SEPTEMBER datum ntb | Uiterdijk Klassiek: Harp in de Hoofdrol
Een soloconcert waarbij Annemieke zowel de pedaalharp als de keltische harp bespeelt en een kleurrijke bloemlezing uit het harprepertoire laat horen.
Uiterdijk, Geldermalsen
Aanvang: 15.00

11 – 14 juni 2019 | Appeltaartconcerten met het Utrechts Harp Trio
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten met fluit, altviool en harp. Besloten.

Zondag 23 juni 2019 | Concert door het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Lauswolt

Dinsdag 25 juni 2019 | Voorspeelavond leerlingen SidK
Harpleerlingen van Ingeborg Verhoeven en Annemieke IJzerman bij Scholen in de Kunst Amersfoort geven hun eindejaarsuitvoering traditiegetrouw met het grote HarpOrkest en spelen tevens in kleine ensembles. Het belooft weer een feestje te worden!
Zin om ook harp te leren spelen? Kom dan luisteren en laat je inspireren door jong en oud!

Zondag 30 juni 2019 | UtrechtsHarpTrio
Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp
spelen op Landgoed Zuylestein
Aanvang: 16.00u

Woensdag 3 juli 2019 | Festival Klassiek Zoetermeer
met o.a. duo Marang/IJzerman: Michel Marang – klarinet en Annemieke IJzerman – harp spelen muziek van o.a. Stockhausen, Strawinsky en Armeense volksmuziek
Aanvang: 12.45u
Oude Kerk Zoetermeer

Vrijdag 5 juli 2019 | Atmos4 speelt Canto Ostinato – Openluchtconcert
Aanvang 19.30u
Locatie: Laat u meenemen en verrassen door deze onvermoede, sprookjesachtige plek aan de Achterweg 4, Culemborg.
Reserveren via theateraandeslag@hotmail.com
Voor meer info: www.atmos4.nl

CIMG0139

Zondag 7 juli 2019 | Atmos4 speelt Canto Ostinato
Aanvang 18.30u
Beauforthuis Zeist

11 t/m 14 juli 2019 | Duo Terpichore in La Douce France
Ook dit jaar toert Duo Terpsichore weer door Frankrijk! Met Marieke Vos, klarinet
11 juli – Darney
12 juli – Bourbonne-Les-Bains
13 juli – Brévoines
14 juli – Voisey

Vrijdag 16 augustus 2019 | Nederlands Kamermuziek Ensemble op het Grachtenfestival
Het Nederlands Kamermuziek Ensemble in de bezetting van viool, cello, klarinet en harp speelt een concert in het thema van dit jaar ‘Schatten van Vrouwen’.
Met Lisanne Soeterbroek, Maya Fridman, Marieke Vos en Annemieke IJzerman.

KEN boom

Zaterdag 17 augustus 2019 | Duo Terpsichore
Klarinettiste Marieke Vos en harpiste Annemieke IJzerman bundelen wederom hun krachten en laten dat horen op een concert in het historische Oude Stadhuis. Concert in de serie van Stichting Anthonie Keldermans Concerten.
Oude Stadhuis, Tholen, Zeeland
Aanvang 15.30u

ec01f16b-cab7-4015-b6dc-8f89509d70f9

Zondag 18 augustus 2019 | Atmos4 speelt Canto Ostinato
Aanvang 20.15u
Slottuintheater Zeist
Voor meer info: www.atmos4.nl

_MR09924

Dinsdag 20 augustus 2019 | Appeltaartconcert
Het Utrechts Harptrio, bestaande uit Hanspeter Spannring, Michiel Holtrop en Annemieke IJzerman speelt de mooiste muziek voor fluit, altviool en harp in een gezellige setting waar een puntje appeltaart niet zal ontbreken.
Naarderheem, Naarden
Aanvang: 20.00u

20180928_124504.jpg

—————————————————————————————————————–

8 september 2018 | UtrechtsHarpTrio
Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp
Kamermuziekconcert met o.a. Trio van Debussy, Russische liederen van Glinka en de Deux Interludes van Ibert
Theater aan de Slag, Herenstraat 22, Culemborg
Aanvang: 16.00u

9 september 2018 | Open Dag bij Scholen in de Kunst
Grijp je kans om zelf eens een harp uit te proberen!
Scholen in de Kunst

14 september 2018 | Duo Fluit – Harp
Hanspeter Spannring – fluit en Annemieke IJzerman – harp
Besloten concert

19 en 20 september 2018 | Appeltaartconcerten
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten
met Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp, ntb danser

28 september 2018 | UtrechtsHarpTrio
Concert in Düsseldorf (Dtsl)
Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp
Kamermuziekconcert met o.a. Trio van Debussy, Russische liederen van Glinka en de Deux Interludes van Ibert
Aanvang 20.00u

6 oktober 2018 | Red Sofa
Juwelen van Franse bodem: Le Miroir de Jésus – Caplet / Requiem – Fauré
uitgevoerd door het DoelenKwartet, Annemieke IJzerman (harp), Hayo Boerema (orgel)
Nationaal Gemengd Jeugdkoor, Nationaal Vrouwenkoor, Charlotte Riedijk, Thomas Oliemans
o.l.v. Ed Spanjaard en Wilma ten Wolde
Laurenskerk Rotterdam
Aanvang 20.30u
Kaartverkoop via De Doelen

13 oktober 2018 | kamerkoor Fonanta
Concert door kamerkoor Fonanta met o.a. de Choral Hymns van Holst, My love dwelt in a Northern Land van Elgar voor koor en harp.
20.00u St. Josephkerk, Draaiweg 44, Utrecht

14 oktober 2018 | K.E.N.
Kamermuziek Ensemble Nederland, een ensemble bestaande uit een vaste kern van viool, klarinet, cello en harp, speelt een koffieconcert op de zondagmorgen met muziek van o.a. Dvorak, Shostakovich en Ravel.
11.00u Aegtenkapel Amersfoort
kaartverkoop en info

Kamermuziek Ensemble Nederland met Ab Nieuwdorp

Vrijdag 19 oktober 2018 | Residentie Orkest: Wagner & Tsjaikovski
o.l.v. Anthonie Hermus
Zuiderstrand Theater Scheveningen

Zondag 21 oktober 2018 | Appeltaartconcert Utrecht
Duo fluit / harp
met Hanspeter Spannring, fluit.
14.00u De Drie Ringen Utrecht
in de serie Appeltaartconcerten

Zaterdag 27 oktober 2018 | Duo23
Besloten concert

Woensdag 31 oktober 2018 | Residentie Orkest en Sterren van de MET
o.l.v. Michael Balke
20.15u Concertgebouw Amsterdam

10, 11 november 2018 | Nederlands Philharmonisch Orkest: Seejungfrau – Zemlinsky
Concertgebouw Amsterdam

Zaterdag 24 november 2018 | Concours met Harmonieorkest Zeist
o.l.v. Ria Kornet
Veldhoven

3 t/m 25 december 2018 | Nederlands Philharmonisch Orkest: Oedipe – Enescu
Opera in het Muziektheater Amsterdam

Vrijdag 14 december 2018 | A Ceremony of Carols – Britten
De mooiste decembermuziek voor koor en harp klinkt in het Oude Nicolaaskerk Nieuwegein door het IJsselsteins Kamerkoor o.l.v. Marilou Krouwel.
19.00u Aanvang

Zondag 16 december | K.E.N.
Kamermuziek Ensemble Nederland speelt een concert in de kamermuziekserie op Landgoed de Paltz in het Herman van Veen Artscenter.
15.00u Aanvang

———————————————–
2018

2, 3, 4, 6 mei 2018 | KCO: Brückner 8
Bruckner 8 – Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Van Zweden
Amsterdam en Essen

9, 17, 20, 30, 31 mei 2018 | Appeltaartconcerten
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten
Amsterdam, Utrecht, Aalten

21 en 27 mei 2018 | Kamermuziek Ensemble Nederland
Concerten op Landgoed De Paltz Soest in het Herman van Veen Artscenter. KEN speelt muziek van o.a. Glinka, Shostakovich, Piazolla en Ravel.
21 mei 20.00u: “Ontmoetingsavond met kamermuziek”
27 mei 16.00u: “Kamermuziekmiddag”

15, 22 mei 2018 | The Analogues – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
in Hamburg (DE) en Brussel (BE) Voor speeldata en tickets: kijk op:
The Analogues

25, 26 mei 2018 | KCO: Symphonie Fantastique – Berlioz
Koninklijk Concertgebouw Orkest

Zaterdag 9 juni 2018 | Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz Soest
Harlekijn Holland productie
Hele dag | Landgoed de Paltz, Herman van Veen Arts Center
11.00U Kamermuziek Ensemble Nederland speelt muziek van Shostakovich, Glinka, Piazolla en Ravel.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 | Eerste Culemborgs Kamermuziek Festival
De eerste editie van het Culemborgs Kamermuziek Festival vindt plaats op bijzondere verborgen plekjes in de Herenstraat van Culemborg. Het sfeervolle Theater aan de Slag, de magische tuin van Studio Wollebrandshof en de binnenplaats van het Elisabeth Weeshuis vormen het decor van muzikale belevenissen. Verschillende ensembles geven concerten. Het openingsconcert op zaterdagavond 16 juni zal gegeven worden door Atmos4 met op het programma de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Bij mooi weer wordt dit een openluchtconcert in de tuin van de Wollebrandshof. Verder zullen dit weekend o.a. Duo23, duo Marimba&Fluit en strijkorkest Jetset optreden. Meer info volgt.
Reeds bevestigd:
za 16 juni 20.30u Atmos4 speelt Canto Ostinato
zo 17 juni 14.00u Duo23 speelt sfeervolle harpmuziek op 2 topinstrumenten.

15 en 16 juni 2018 | KCO: Pelléas et Mélissande – Schönberg
Koninklijk Concertgebouw Orkest
Amsterdam

20, 21, 22 juni 2018 | KCO: Wagner
Delen uit de beroemde opera’s van Richard Wagner door het
Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Gatti

Dinsdag 26 juni 2018 | Leerlingen Voorspeelavond Harp
door Ensembles en het HarpOrkest van Scholen in de Kunst Amersfoort o.l.v. Ingeborg Verhoeven en Annemieke IJzerman
19.00u Eemhuis Amersfoort, 4e verdieping

Zaterdag 30 juni en woensdag 4 juli 2018 | Musical: The Pirate Queen
Buytenpark Theater Zoetermeer. 20.00u – 22.45u.

Woensdag 4 juli 2018 | Festival Klassiek
12.45u – 13.45u Lunchconcert in de Oude Kerk van Zoetermeer
Concerten Oude Kerk Zoetermeer
met Annemieke IJzerman – harp, Marieke Vos – klarinet, Josje Goudswaard – piano, Ronald de Jong – orgel

Woensdag 11 juli 2018 | Duo Terpsichore harp & klarinet. Met klarinettiste Marieke Vos
15.30 u | Bourbonne-Les-Bains, Frankrijk

Donderdag 12 juli 2018 | Duo Terpsichore harp & klarinet. Met klarinettiste Marieke Vos
20.30 u | Eglise de Monthureux, Frankrijk

Vrijdag 13 juli 2018 | Duo Terpsichore harp & klarinet. Met klarinettiste Marieke Vos
17.30 u | Eglise de Brevoines, Frankrijk

Zaterdag 14 juli 2018 | Duo Terpsichore harp & klarinet. Met klarinettiste Marieke Vos
20.30 u | Eglise de Voisey, Frankrijk

Zondag 15 juli 2018 | Duo Terpsichore harp & klarinet. Met klarinettiste Marieke Vos
20.30 u | Eglise de Varennes, Frankrijk

———————————————————————————————–
2018 Januari:
Dinsdag 9 januari 2018 | Soloconcert
Leusden (besloten)

Vrijdag 12 januari 2018 | Atmos3 – Canto Ostinato
19.30u Naarden

7, 11, 18 januari 2018 | Appeltaartconcerten
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten
Amsterdam

Zondag 28 januari 2018 GEANNULEERD!|
Duo klarinet / harp
Muzikaal intermezzo door klarinettiste Marieke Vos en harpiste Annemieke IJzerman
Harlekijn Ontmoetingsdag
Aanvang 15.00u Landgoed de Paltz Soest

Zaterdag 3 februari 2018 | “Hartepijn en Zielevreugd”
door Kamermuziek Ensemble Nederland
Met muziek van o.a. Glinka, Purcell, Dvorak, Loeillet.
Aanvang 14.00u Lepelstraat Noord-Brabant

Zondag 4 februari 2018 | Fluit, Altviool, Harp trioconcert
In de bibliotheek van Nijkerk spelen Hanspeter Spannring (fluit), Michiel Holtrop (altviool) en Annemieke IJzerman (harp) een sfeervol concert met muziek van o.a. Ibert, Glinka en De Falla.
14.00u Nijkerk

Zaterdag 10 februari 2018 | “Atmos4 in Concert”
Atmos4 geeft een nieuwe twist aan klassieke muziek, minimal music en improvisatie. Dit is een concert dat je ‘beleeft’. De klanken van marimba’s, harp, piano, hang en klankschalen nemen je mee naar hoger sferen. Muziek o.a. Canto Ostinato, Wiek en The Hours.
Aanvang 20.00u Zaal: Kerkelijk centrum Carnisse Haven
Noordersingel 30, 2993 TA Barendrecht

Woensdag 14 februari 2018 | Valentijns lunchconcert
Een liefdevol soloconcert op harp.
12.45u – 13.15u Oude Kerk Zoetermeer

Donderdag 15 februari 2018 | Duo klarinet/harp
besloten concert door Marieke Vos – klarinet, Annemieke IJzerman – harp en Ab Nieuwdorp – verteller.
Landgoed de Paltz Soest

Maandag 19 februari 2018 | “La charme de la musique”
met o.a.:
Danse Sacrée et Danse Profane – Debussy
Conte Fantastique – Caplet
voor harp en strijkkwartet
georganiseerd door de Stichting Appeltaartconcerten
Aanvang 10.30u Theater Stefanus Utrecht

10 en 11 maart 2018 | Het Residentie Orkest: Debussy en Ravel
Het Residentie Orkest speelt o.a. La Valse – Ravel, Iberia – Debussy, Prélude à l’Après-midi d’un faune.
Den Haag

Zaterdag 21 april 2018 | Kamermuziek Ensemble Nederland
Kamermuziek Ensemble Nederland speelt muziek van o.a. Glinka, Piazolla, Ibert in de serie van Stichting Anthonie Keldermans Concerten.
Aanvang: 20.00u Tholen

Donderdag 26 april 2018 | Koningsnacht Concert
Koninklijk Concertgebouw Orkest
Amsterdam

—————————————————-

2017 najaar

Zondag 26 november 10.00-11.00u
SPIEGELZAAL radio4
Optreden voor de Stichting Appeltaartconcerten met trio: Michiel Holtrop – altviool, Hanspeter Spannring – fluit, Annemieke IJzerman – harp

9, 16, 19, 22, 25, 28 september en 1 oktober 2017 Muziektheater Amsterdam
Opera La Forza del Destino – Giuseppe Verdi door De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Michele Mariotti.
Meer info: http://www.operaballet.nl

Zondag 24 september 2017 kapel van het Elisabeth Weeshuis Culemborg
Soloconcert ‘Romantiek op de harp’
Eerste soloconcert op mijn nieuwe Lyon&Healy style 23 black/bronze pedaalharp! Een programma met liefde voorbereid met muziek uit het romantische tijdperk die stroomt langs rivieren èn emoties. De klankkleuren van de composities
vinden hun uitweg in de heldere, warme en briljante registers van deze bijzondere harp. Weest welkom om dit feestje met mij te vieren!
Aanvang: 11.30u
Meer info: Elisabeth Weeshuis Museum en www.lepke.nl

2, 4 en 17 oktober 2017
The Analogues – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
in Berlijn, Keulen en Brugge. Voor speeldata en tickets: kijk op:
The Analogues

Zondag 15 oktober 2017 Theater de Meervaart Amsterdam
Canto Ostinato op marimba, harp en piano
door Atmos4-1 Esther Doornink, Mickey Wagner en Annemieke IJzerman
Aanvang: 14.30u
Meer info: Theater de Meervaart

19 en 20 oktober 2017 Concertgebouw Amsterdam
Concerten met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Eötvos

Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober Scheveningen
Het Residentie Orkest speelt Le Lac Enchanté – Ljadow, Celloconcert nr 2 – Kabalevsky en de 10e symfonie van Shostakovich.
Zuiderstrandtheater Scheveningen

Zaterdag 4 november 2017 Zeist
Koorconcert
Toonkunstkoor Zeist en ensemble Strijklicht spelen het Requiem van Rutter, de Chichester Psalms van Bernstein en Lux Aeterna van Chris Whitacre.
Aanvang: 19.30u (o.v.b.)
Meer info: Toonkunstkoor Zeist

Zondag 12 november 2017 Landgoed de Paltz Soest
Klarinet & Harp
Concert door klarinettiste Marieke Vos en harpiste Annemieke IJzerman
Aanvang: 15.00u
Dit is een concert in de kamermuziekserie in het Herman van Veen Arts Centrum op Landgoed de Paltz in Soest.
Meer info: Marieke Vos
en Herman van Veen Arts Centrum

Donderdag 23 november Dorpskerk Westmaas
Concert door Kamermuziek Ensemble Nederland
Een sprankelend concert door een flexibel ensemble, bestaande uit klarinet, viool, cello en harp.
Verrassingsprogramma…meer info volgt!
Aanvang: 20.00u
Zie ook: Marieke Vos

Vrijdag 24 november 2017 Huizen GEANNULEERD!!
Koorconcert met kamerkoor Vocaliber
o.l.v. Richard Vos
Requiem van Duruflé
Meer info: Kamerkoor Vocaliber

Zondag 26 november 2017 Amsterdam
Spiegelzaalconcert in het Concertgebouw
Trio Hanspeter Spannring – fluit, Michiel Holtrop – altviool, Annemieke IJzerman – harp spelen voor de Stichting Appeltaartconcerten muziek van Wijnand van Klaveren en Ad Wammes.
10.00 – 11.00u

1, 3, 4 december 2017 Luxemburg, Utrecht, Antwerpen
Orchestre Philharmonie Luxembourg speelt Mahler 2
o.l.v. Gustavo Gimeno.
Meer info http://www.philharmonie.lu/de/opl

Zaterdag 9 december 2017 Noordwijk
“Carols for Friends”
Dertien prachtige vrouwenstemmen, een jongenssopraan en een professionele harpiste brengen onder leiding van dirigent Frank de Groot de Ceremony of Carols van Benjamin Britten. De harp wordt bespeeld door Annemieke IJzerman. Deze jaarlijkse traditie is elke keer weer een succes en wordt met veel plezier uitgevoerd. Daarnaast wordt de zeer speciale Chrismasmedley – Song of Survival van Margaret Dryburgh en Norah Chambers ten gehore gebracht. En ook deze keer is een verstild Stille Nacht te beluisteren.
Meer info: erna.dirkse@outlook.com

Donderdag 14 december Utrecht
Item over de Stichting Appeltaartconcerten in de Tv-uitzending van RTV Utrecht 12.00u – 13.00u. Michiel Holtrop – altviool en Annemieke IJzerman – harp.

Zaterdag 16 december 2017 en zondag 17 december 2017 Warmerhuizen en Heiloo
“A Ceremony of Carols” – Benjamin Britten
Kerstconcerten door Kamerkoor Sine Nomine en harpiste Annemieke IJzerman o.l.v. Paul Valk
Zaterdag 16 december Oude Kerk Warmerhuizen, aanvang 20.00u
Zondag 17 december Cultuurkapel Heiloo, aanvang 15.00u
Meer info: Kamerkoor Sine Nomine

Vrijdag 20 december Bunnik en zaterdag 30 december Terschelling
concerten door DUO23 Saskia Rekké & Annemieke IJzerman

Zondag 26 december 2017 Doorn
Concert op Tweede Kerstdag door Oneiros Trio met werken van o.a. Debussy, C.P.E. Bach, Smetana, Bartok. Karin Leutscher – fluit, Adriaan Breunis – altviool, Annemieke IJzerman – harp
Maartenskerk Doorn
15.00u
http://www.muziek-maartenskerk.nl/programma-2017-2018/
——————————————————-

—————————————————————
—————————————————————
ARCHIEF

Januari t/m april 2017: The Analogues – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Tour. Voor speeldata en tickets: kijk op:
The Analogues

————————————————————-

Zaterdag 14 januari 2017 Atrium Den Haag, Zondag 29 januari 2017 Rietveldtheater Delft, Vrijdag 10 maart 2017 Posthuis Heerenveen
De Sneeuwkoningin: De Sneeuwkoningin – een lyrisch sprookje”
Een lyrisch sprookjesverhaal waarin verschillende kunstdisciplines en contrasterende thema’s elkaar ontmoeten. In een intieme setting word je in het verhaal van de Sneeuwkoningin meegenomen in thema’s als liefde, verlangen, plicht en passie door een sopraan, harpiste en 3 dansers. De muziek komt uit het romantische tijdperk: solowerken voor harp, duetten voor harp en zang.

Artistic director & Soprano: Nicole Jordan (Snow Queen)
Choreography & Dance: Jozefien Debaillie (The Goblin) Dancers: Riccardo Sbrighi (Kai) & Elena Sgarbi (Gerda)
Harp: Annemieke IJzerman (The Mirror)
Costume and decor: Peter George d’Angelino Tap
Lighting design: Vasilis Apostolatos
Klink op de link voor kaartverkoop en overige info. Kijk bij Première De Sneeuwkoningin in het Atrium Den Haag voor een foto-impressie

poster-atrium-den-haag

————————————————————————–

2, 3, 5 maart 2017 Concerten met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Gardiner. Mahler – Rückert Lieder en Elgar – Symphony nr. 2. Concertgebouw Amsterdam

—————————————————————————

Vrijdag 10 maart 2017 Posthuis Heerenveen
De Sneeuwkoningin: De Sneeuwkoningin – een lyrisch sprookje” Zie 14 januari

—————————————————————————

16 en 17 Maart 2017 Orchestre Philharmonie de Luxembourg OPL
19.00u
speelt “Daphnis en Cloé” en Miroirs – Ravel o.l.v. Gustavo Gimeno. Meer info http://www.philharmonie.lu/de/opl

—————————————————————————

januari t/m maart 2017 Stichting Appeltaartconcerten
Concerten voor de Stichting Appeltaartconcerten met Michiel Holtrop (altviool), Hanspeter Spannring (fluit) en Annemieke IJzerman (harp)

—————————————————————————

12, 13, 20 mei 2017
Concerten in het Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam met Amsterdam Sinfonietta en sopraan Renate Arends. Programma o.a. : Chants d’Auvergne – Cantaloube.

—————————————————————————

Zondag 14 mei 2017 De Keukenhof Lisse
De Sneeuwkoningin: De Sneeuwkoningin – een lyrisch sprookje”
Een lyrisch sprookjesverhaal waarin verschillende kunstdisciplines en contrasterende thema’s elkaar ontmoeten. In een intieme setting word je in het verhaal van de Sneeuwkoningin meegenomen in thema’s als liefde, verlangen, plicht en passie door een sopraan, harpiste en 3 dansers. De muziek komt uit het romantische tijdperk: solowerken voor harp, duetten voor harp en zang.
Zie 14 januari voor meer informatie.

—————————————————————————

Zondag 28 mei 2017 Het Weeshuis in Culemborg 11.30u
Soloconcert ´De Romantische Harp´ Een programma waarin de harp van haar meest romantische kant te horen zal zijn:
Alph. Hasselmans – La Source
C. Sains-Saëns – Fantaisie pour Harpe
Cl. Debussy – Clair de Lune
F. Godefroid – Étude de Concert
M. Glinka – Nocturne
Smetana/Tnrcek/IJzerman – De Moldau
U bent welkom vanaf 11.00 uur voor koffie/thee vooraf, aanvang concert 11.30. Duur 45 min. Enrée: € 17,50 inclusief koffie/thee en lekkers uit het Weescafé. Kapelconcerten worden georganiseerd door Lepke. Informatie en reserveringen: http://www.lepke.nl.

—————————————————————————

Juni 2017:
Het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Daniele Gatti speelt de opera Salomé – Richard Strauss in het Muziektheater Amsterdam.

—————————————————————————

Donderdag 29 juni 2017 Nieuwe Kerk Amersfoort 19.30u
“Water” Concert door het Eemhuiskoor, het Harporkest en harpensembles van Scholen in de Kunst Amersfoort o.l.v. Reinier Bavinck, Ingeborg Verhoeven en Annemieke IJzerman.
Een bijzondere samenwerking tussen de zang- en harpafdeling van Scholen in de Kunst die zal zorgen voor een bijzonder bruisend concert met als thema ‘Water’. Het repertoire is divers, er zal gezongen en gespeeld worden in verschillende genres: zo zal o.a. een bewerking klinken van ‘Het Water’ van Maarten van Roozendaal en ‘Tu t’en souviens La Seine’ van Anne Sylvestre, maar ook ‘Soave sia il vento’ uit Mozarts Cosi fan tutte en “Alone in Thoughts All alone” – Fire Emblem Fates.

—————————————————————————

NAJAAR 2016

Augustus – december 2016: Concerten met het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam, Luzern, Salzburg, Ljubljana, Brussel, Luxemburg, Milaan, Athene, Londen.

Zondag 23 oktober 2016 Beauforthuis Austerlitz
7.30u ’s ochtends!
Atmos4: Zondagochtendconcert”
…wakker worden met de vogels op de muziek van Canto Ostinato gespeeld marimba’s, piano en harp. Aansluitend ontbijt en Tai Chi meditatieworkshop.
http://www.beauforthuis.nl/news/2585/18/Zonsopgang-Canto-Ostinato/d,bf-agendahttp


Archief

Zondag 17 januari 2016 Fulcotheater IJsselstein
15.00h
“Atmos4: Hang/Belevingsconcert”
…gespeeld op hang, harp, marimba’s, piano en klankschalen.

Wegdromen bij muziek op de mystieke HANG, bij de hemelse klanken van de HARP, het warme timbre van de MARIMBA en de betoverende tonen op de PIANO.
Het ensemble ATMOS4, bestaande uit Peter Elbertse, Annemieke IJzerman, Esther Doornink en Mickey Wagner, neemt u mee in een muzikale reis waar klassieke muziek wordt verbonden met de meditatieve klank van Hang, klankschalen, gongs en percussie.

Neem een matje mee als je wilt, zodat je letterlijk heerlijk weg kunt liggen dromen.
meer info: http://www.fulcotheater.nl/

————————————————————————–

Vrijdag 29 januari 2016 Philharmonie Luxemburg
19.00u
Orchestre Philharmonie de Luxembourg speelt Offertorium Konzertfür Violine und Orchester van Gubaidolina en Symphonie no. 11 van Shostakovich. Meer info http://www.philharmonie.lu/de/opl

————————————————————————–

Vrijdag 12 februari 2016 Beauforthuis Austerlitz
20.15h
“Harp, klankschalen en hang” Wegdromen bij muziek op de mystieke HANG, bij de hemelse klanken van de HARP, het warme timbre van de MARIMBA en de betoverende tonen op de PIANO.
Het ensemble ATMOS4, bestaande uit Peter Elbertse, Annemieke IJzerman, Esther Doornink en Mickey Wagner, neemt u mee in een muzikale reis waar klassieke muziek wordt verbonden met de meditatieve klank van Hang, klankschalen, gongs en percussie.
Met de première van een gloednieuw stuk voor harp en marimba: “Acrobatique Physique (pour deux bonnes femmes)” van componist Dolf de Kinkelder, die ook aanwezig zal zijn.

Neem een matje mee als je wilt, zodat je letterlijk heerlijk weg kunt liggen dromen. Meer info: http://www.beauforthuis.nl/

————————————————————————–

Dinsdag 16 februari 2016 Eemhuis Amersfoort
18.45h
Voorspeelavond HARP door leerlingen van Scholen in de Kunst

20150704_113856

——————————————————————————

Vrijdag 26 februari 2016 Philharmonie Luxemburg
19.00u
Orchestre Philharmonie de Luxembourg speelt Romeo en Julia van Prokofiev o.l.v. Jamie Philips http://www.philharmonie.lu/de/opl

————————————————————————————–

Donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2016 Philharmonie Luxemburg
20.00u
Orchestre Philharmonie de Luxembourg speelt Mahler 7 o.l.v. Nelsons. Meer info http://www.philharmonie.lu/de/opl

————————————————————————————–

Zondag 20 Maart 2016 Barbarakerk Nieuwegein
15.00h
“Hang/Belevingsconcert” Wegdromen bij muziek op de mystieke HANG, bij de hemelse klanken van de HARP, het warme timbre van de MARIMBA en de betoverende tonen op de PIANO.
Het ensemble ATMOS4, bestaande uit Peter Elbertse, Annemieke IJzerman, Esther Doornink en Mickey Wagner, neemt u mee in een muzikale reis waar klassieke muziek wordt verbonden met de meditatieve klank van Hang, klankschalen, gongs en percussie.

foto hang

————————————————————————————–

Vrijdag 1 april Den Haag en zaterdag 2 april Leiden
Residentie Orkest ft. Ellen ten Damme
http://www.residentieorkest.nl/
Muziek van o.a. Kurt Weill en Berthold Brecht
——————————————————————————————

15 april t/m 1 mei Muziektheater Amsterdam (Stopera)
Het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Nationale Opera&Ballet brengen “Roméo & Juliette” van Hector Berlioz. http://www.operaballet.nl/

——————————————————————————————–

ARCHIEF:

2015

NOVEMBER 2015
Dialogues des Carmelites – Poulenc
door De Nederlandse Opera en het Residentie Orkest
www.operaballet.nl

DONDERDAG 12 NOVEMBER 14.30u Uithoorn
Appeltaartconcert met Michiel Holtrop – altviool en Annemieke IJzerman – harp
(besloten)

ZATERDAG 14 NOVEMBER 19.30u ZOETERMEER
Rejoice!
Concert door o.a. het koor Rejoice. Met intermezzi op harp door Annemieke IJzerman.
locatie: De Wijngaard, Moeder Theresiasingel 100
entrée: € 5

ZONDAG 15 NOVEMBER 15.00u IJsselstein
Canto Ostinato door Atmos4
locatie: www.fulcotheater.nl
entrée: € 16,50

VRIJDAG 27 NOVEMBER 20.00u Brugge
Filharmonie Antwerpen speelt nobele dansen, sentimentele walsen en decadente tango’s. Ravel, Ades, Davies
www.defilharmonie.be

ZATERDAG 28 NOVEMBER 20.00u Antwerpen
Filharmonie Antwerpen speelt nobele dansen, sentimentele walsen en decadente tango’s. Ravel, Ades, Davies
www.defilharmonie.be

DINSDAG 22 DECEMBER Haarzuilens
besloten kerstviering met muziek op harp & fluit door Annemieke IJzerman en Susanna Edixhoven

VRIJDAG 25 DECEMBER T/M MAANDAG 28 DECEMBER DEN HAAG
Dancing in a Winter Wonderland
Residentie Orkest
Vier dit jaar de kerstperiode met Christmas Spectacular: ‘Dancing in a Winter Wonderland’ van De Dutch Don’t Dance Division in samenwerking met het Residentie Orkest! Kersttradities en winterse vertellingen versmelten tot een wervelende danstheatervoorstelling. De perfecte afsluiting van het jaar met muziek van wereldberoemde componisten als Strauss, Offenbach, Tsjaikovski, Vivaldi en Britten.
locatie: Zuiderstrandtheater Scheveningen

————————————————-
Archief 2015

Oude Kerk Zoetermeer

WOENSDAG 2 SEPTEMBER 12.45u-13.15u ZOETERMEER
Lunchconcert
soloconcert op verschillende harpen
locatie: Oude Kerk, Dorpsstraat 59
entree: vrijwillige bijdrage
www.concertenzoetermeer.nl

Atmos 4 a

VRIJDAG 11 SEPTEMBER UTRECHT
Classic Sense met Atmos4
Openingsconcert van de nieuwe serie ‘Classic Sens’ in de Utrechtse Leeuwenberghkerk. Wegdromen bij muziek op de mystieke HANG, bij de hemelse klanken van de HARP, het warme timbre van de MARIMBA en de betoverende tonen op de PIANO.
Het ensemble ATMOS4, bestaande uit Peter Elbertse, Annemieke IJzerman, Esther Doornink en Mickey Wagner, neemt u mee in een muzikale reis waar klassieke muziek wordt verbonden met de meditatieve klank van Hang, klankschalen, gongs en percussie. Muziek van o.a. Glass, Satie, Ten Holt en Glennie.
http://www.theaterkantoor.nl/product-categorie/classicsense/
locatie: Leeuwenberghkerk Utrecht
entrée: € 19

classicsense 19 sep 2015

ZATERDAG 19 SEPTEMBER 18.30u en 21.30u CULEMBORG
Classic Sense: ‘Canto Ostinato’ en ‘Ligconcert’
Om 18.30u eerst De Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een versie voor 2 marimba’s, 2 piano’s, orgel en harp. Met Peter Elbertse, Esther Doornink, Jeroen & Sandra van Veen, Aart Bergwerff, Annemieke IJzerman. Om 21.30u een muzikale reis tijdens het Ligconcert met rustgevende muziek op gongs, klankschalen, hang, harp, marimba en piano.
locatie: Barbarakerk te Culemborg
entrée: zie
http://www.ligconcert.nl/ClassicSense/index.html

images[1]

ZONDAG 20 SEPTEMBER 15.30u VELP
Duo Isera – fluit en harp
De mooiste muziek voor fluit en harp in de sfeervolle Oude Janskerk door Gudrun Bourel – fluit en Annemieke IJzerman – harp
Oude Jan te Velp concerten
entrée gratis

ZONDAG 27 SEPTEMBER 20.00u EDE
Met Van Gogh aan Tafel
Slotdiner van het Kunstfestival Ede in Cultura Ede. Het 4e kunstfestival Ede vindt plaats in de periode april t/m september 2015. De brieven van Vincent van Gogh vormen de inspiratie voor de kunstenaars uit Ede en gast-kunstenaars. Gedurende 6 maanden zullen op diverse locaties in Ede wisselende exposities met hedendaagse kunst te bezoeken zijn. Tijdens het slotdiner zit u aan lange tafels in het Atrium en wordt u verrast met enkele optredens. Dit alles in het smaakprofiel van Van Gogh en passend bij zijn uitspraak: ‘De aanblik van de sterren laat me dromen’. Met Peter Elbertse (hang), Annemieke IJzerman (harp) en Rob Philippi (pulserende aureolen).
http://kunstfestivalede.blogspot.nl/
locatie: Cultura Ede
entrée: € 19,50

—————————————
ARCHIEF
Ken uw klassieken 2015
ZATERDAG 23 MEI EN ZONDAG 14 JUNI 10.30u – 12.00u UTRECHT
Muziekwandeling
Ken uw klassieken! Een muzikale rondleiding door Utrecht Ontdek o.l.v. stadsgids Iris Dijkstra het Utrecht van componisten als Brahms, Mozart en Jacob van Eyck en laat u verrassen door hun bekende en minder bekende melodieën gespeeld op de troubadourharp door Annemieke IJzerman.
Ken uw klassieken 2015
Verzamelpunt: wordt gegeven bij aanmelding via info@stadsgids030.nl
Entree: € 10
Meer info: harp.annemieke.ijzerman@gmail.com en http://www.stadsgids030.nl

VRIJDAG 5 JUNI 20.00u Veluvine NUNSPEET
‘HarpDuoConcert’ met Alex Bonnet en Annemieke IJzerman
Wat is leuker dan 1 harp? 2 natuurlijk! Met veel plezier trakteren Alex Bonnet (voormalig soloharpist van het Nederlands Philharmonisch Orkest) en Annemieke IJzerman u op een avond vol prachtige harpduo’s met muziek van o.a. Andrès, Soulage, Granados, Franck en Schuecker
locatie: Veluvine Nunspeet
entrée: € 13
meer info en kaarten: Veluvine Nunspeet

ZONDAG 7 JUNI middag tijd ntb AMERSFOORT
‘Feest van op Reis!’
Concert met het Amersfoorts Vocaal ensemble o.l.v. Jean-Pierre Gendrault. M.m.v. José van Lieshout – sopraan en Annemieke IJzerman – harp. Het juniconcert van het Amersfoorts Vocaal Ensemble wordt dit jaar een feest. We gaan op weg van stad naar stad, luisterend naar de geluiden die we tegenkomen op straat, op de markt, in oude werkplaatsen en misschien ‘s avonds laat tijdens een serenade onder een balkon. Ontmoetingen omgezet in muziek in steeds weer andere talen en sferen. We luisteren naar de tango uit Spanje, de melancholie van de Schotse harp, de marktgeluiden van het middeleeuwse Parijs en de bijzondere tweeklank van de zingende zaag met harp.
locatie: Kapel van Zon en Schild, Utrechtseweg 266, Amersfoort
entrée: € 12,50 bij reservering / € 15 bij de kassa / Amersfoorts Vocaal Ensemble

ZATERDAG 13 JUNI DEN HAAG
Canto Ostinato XL dit bijzondere stuk van Simeon ten Holt op verschillende instrumenten, in verschillende bezettingen, 12 uur lang in het Zuiderstrandtheater aan de kust bij Den Haag. Met o.a. Atmos4: Peter Elbertse en Esther Doornink – marimba’s, Mickey Wagner – piano, Annemieke IJzerman – harp
locatie: Zuiderstrandtheater Den Haag

Canto kwartet

ZATERDAG 23 MEI EN ZONDAG 14 JUNI 10.30u – 12.00u UTRECHT
Ken uw klassieken! Een muzikale rondleiding door Utrecht Ontdek o.l.v. stadsgids Iris Dijkstra het Utrecht van componisten als Brahms, Mozart en Jacob van Eyck en laat u verrassen door hun bekende en minder bekende melodieën gespeeld op de troubadourharp door Annemieke IJzerman.
Ken uw klassieken 2015
Verzamelpunt: Domplein Utrecht
Entree: € 10
Meer info: harp.annemieke.ijzerman@gmail.com en http://www.stadsgids030.nl

DINSDAG 7 JULI 19.00u LEUSDEN
Leerlingenvoorspeelavond Harpleerlingen van Scholen in de Kunst spelen in ensembles en in het grote harporkest film & musicalmuziek
entree: vrij
locatie: Kunstgebouw te Leusden, Eikenlaan 1.