Canto Ostinato

CIMG0136

Het bijzondere stuk ‘Canto Ostinato’ van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012) staat sinds afgelopen jaar op mijn repertoire. Wat een ontdekking! En wat geweldig om deze muziek te spelen en te beleven! Deze compositie is geschreven voor toetsinstrumenten, maar biedt de vrijheid om op verschillende instrumenten gespeeld te worden met een wisselende tijdsduur. Dit is afhankelijk van de spelers zelf.

Ik speelde het voor het eerst op harp samen met Peter Elbertse (paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest) op marimba.

In de afgelopen maanden hebben we het verschillende keren uitgevoerd in verschillende combinaties samen met Peter Elbertse en Esther Doornink op marimba en Mickey Wagner op piano.

 

Hieronder foto’s van het concert op 6 juli, dat plaatsvond in een prachtige tuin in Culemborg. Mensen konden hier de ‘Canto Botanicus’ in de openlucht zittend of liggend ondergaan, onder het genot van een drankje:

Image

Image

Voor de volgende concertdata: check de agenda!